Dijaspora TV
“Samo dobre vibracije!” – moto je omiljene zabavne emisije „Dijaspora uživo - Bolji život sa Vesnom“

“Samo dobre vibracije!” – moto je omiljene zabavne emisije „Dijaspora uživo - Bolji život sa Vesnom“

Kada je davne 1999. godine Vesna Dimitrijević pokrenula prve emisije o ljudima iz dijaspore, malo ko je mogao pomisliti da će one postati jedne od najdugovečnijih na ekranima. Ali evo je i u novoj TV sezoni emitovanja na austrijskoj televiziji Okto emisija „Dijaspora uživo“ koju vole sve generacije i koja je mnogima bila prvi susret sa važnim informacija na maternjem jeziku kada su se doseljavali u Austriju.

U novom serijalu pod nazivom „Bolji život sa Vesnom“, voditeljka Vesna Dimitrijević trudi se da svaka televizijska sekunda protekne u znaku pozitivne atmosfere i da podrži goste u studiju, ali i gledaoce. Cilj ovog televizijskog druženja je da se naši ljudi u dijaspori medijski podrže, povežu i ohrabre za nove životne korake i ostvare „bolji život“.

Emisija počinje pričom o važnosti prijateljstva i kako ona imaju moć poboljšanja kvaliteta života. Prijatelji inspirišu, daju nam pozitivnu energiju i pomažu da verujemo u sebe. I evo još jednog važnog podatka. I ne samo da nam prijatelji produžuju život, što je dokazalo već više relevantnih istraživanja, već uz svoje prijatelje - rastemo i napredujemo!

U emisiji će biti prikazana reportaža sa tribine o zdravlju koja je nedavno održana u Beču, u kojoj će govoriti doktor Branimir Nestorović i pisac Dejan Lučić.

Gledaoci su pozvani da posete promociju knjige „Ti si ta“ Ane Dornik koja će se održati u utorak 12.12.2023. u 19:00 časova u Alebert Hall, na adresi Albertgasse 35, 1080 Wien.

Autorka Ana Dornik je nakon saznanja da boluje od raka dojke, inspirisana svojom radoznalošću, istraživanjem šta se krije iza ove bolesti, počela sa osnaživanjem žena kroz tekstove na instagram stranici @anadornik, a zatim je i osnovala udruženje “Žena uz ženu” za edukaciju, prevenciju i podršku ženama obolelima od raka dojke, ali i zdravim ženama. Osim toga, Ana svojim delovanjem već godinam donira onkologijama širom Srbije i regiona.

Marija Blagojević, profesorka pevanja i kouč za pevanje, svojim prisustvom u studiju otkrila je sve važne segmente za one koji žele da se bave pevanjem. Njen ogroman talenat, ali i dugogodišnje pedagoško iskustvo, gledaocima će doneti jednu novu dimenziju viđenja ovog zanimanja. Osim što radi kao profesorka pevanja u Vienna International School i drži časove pevanja brojnim uspešnim pevačima i glumcima, ona i vodi i hor Stand 129 u sklopu organizacije Caritas, gde je umetnost besplatno dostupna svima.

Aleksandar Stanković, predsednik kulturno sportskog društva „Bambi“, najavio je veoma važan jubilej- 50 godina postojanja i rada kluba. Ovo uspešno društvo ima blizu 800 članova, šest folklornih ansambala, orkestar, više sportskih sekcija i svoje jezero. Biće prikazani i snimci sa Svečane akademije u Rathaus-u i velikog koncerta koji je, povodom ovog značajnog jubileja, održan u salu Muth u Beču.

Za sve koji vole zdrav život, vežbanje i prirodu, gost emisije Nenad Jevtić, trener i vlasnik kluba Cumbirobic, biće prava inspiracija za sve koji žele da se bave sportom i upražnjavaju zdrav načina života. Osim što je instruktor, Nenad je i maser-terapeut. On će najaviti kurseve koji će uskoro početii u Beču, na kojima polaznici, pogotovu mladi ljudi, mogu mogu steći zvanje instruktora ili masera. Osim toga, kao veliki zaljubljenik u prirodu, planira da organizuje grupe koje će putovati na izlete, gde će im Nenad biti vodič. Za kraj, Nenad je otktio svoje planove za budućnost. Reč je o izgradnji apartmana u dalekoj zemlji Zanzibar.

Emisiju „Bolji život sa Vesnom“ možete pogledati na Okto televiziji u četvrtak u 20:00 časova, kao i u repriznim terminima koje možete pročitati na www.okto.tv

Nakon emitovanja, emisija će biti dostupna na internet portalu www.dijaspora.tv i platformi YouTube.

Teilen

Einbetten

<iframe width="560" height="315" src="https://www.okto.tv/de/oktothek/episode/6571c6b61cd18/embed" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Das Video wird mit einer Größe von 560 x 315px eingebettet.

Zu Playlisten hinzufügen

Du kannst Playlisten nur mit einem Account verwalten

Gib als Erster einen Kommentar ab

Tags

Mehr aus dieser Sendereihe